Vi er over 11 milliarder mennesker i 2100

Verdens befolkning vil vokse med over 50 procent procent til 11,2 milliarder ved slutningen af århundredet. Særligt Afrika vil ifølge en ny fremskrivning fra FN bidrage til befolkningstilvæksten.

Befolkningstilvækst fortsætter

Vi er i dag 7,3 milliarder på Jorden. Den seneste fremskrivning fra FN forudser, at dette befolkningstal i 2050 vil være vokset til 9,7 milliarder, og ved næste århundredeskifte vil dette tal være vokset yderligere til 11,2 milliarder.

For få år tilbage mente man ellers, at befolkningstallet i 2050 ville begynde at stabilisere sig omkring 9 milliarder mennesker, men ifølge den nye fremskrivning fortsætter væksten ufortrødent. Særligt en usvækket fødselsrate i Afrika har ændret forskernes prognoser.

Kraftig stigning i befolkningstallet i Afrika

I Afrika er det først og fremmest syd for Sahara, at der vil være en kraftig befolkningstilvækst. Medmindre der sker en hidtil uset reduktion i fødselsraten, vil kontinentets nuværende befolkning på 1,2 milliarder ifølge FN være vokset til et sted mellem 3,4 og 5,6 milliarder ved slutningen af dette århundrede.

Indien
Indien vil være verdens mest folkerige land ved slutningen af århundredet. Foto: Padmanaba01, Creative Commons.

Flere afrikanske lande vil opleve en mangedobling af deres befolkningstal. Nigeria som allerede er Afrikas mest befolkningsrige stat med 182 millioner indbyggere, vil for eksempel ifølge prognosen have 752 millioner indbyggere. Også lande som Somalia, Nigeria, Gambia og Angola vil have en kraftig befolkningsvækst.

Indien overhaler Kina

Trods den kraftige befolkningsvækst i Afrika, vil Asien ifølge FN sandsynligvis fortsat være det mest folkrige kontinent med forventet 5,3 milliarder mennesker i 2050, som falder en smule til 4,9 i 2100.

I 2022 vil Indien overhale Kina som det folkerigeste land i verden. Ifølge pronosen vil Indien have 1,7 milliarder indbyggere i 2100.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *