Unikt foto viser Månen foran Jorden

NASA har frigivet et nyt, enestående foto fra satellitten Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), hvor Månen glider forbi Jorden.

1,6 millioner kilometer fra Jorden

Billedet af Månens bagside er taget fra en afstand af 1,6 millioner kilometer, hvor satellitten Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) siden februar har været placeret i et stabilt kredsløb mellem Solen og Jorden.

Formålet med satellitten, som altid befinder sig over den soloplyste side af Jorden, er at indsamle data om ozon, vegetation, skydække og aerosoler i atmosfæren til den amerikanske vejr- og havtjeneste NOAA. Som en ekstra bonus leverer kameraet ombord nogle af de smukkeste billeder af Jorden, siden mennesket rejste til Månen.

Herunder kan du se en animation sammensat af billeder fra satellitten af Månens bevægelse over Stillehavet nær Nordamerika.

Månens hemmelige bagside

Månen vender altid den samme side væk fra Jorden. Det første billede af Månens bagside blev taget i 1959 af den sovjetiske satellit Luna 3. Siden har NASA fotograferet bagsiden ad flere omgange med stor detaljegrad. Bagsiden mangler næsten helt de store mørke sletter, som kan ses på forsiden fra Jorden.

“Det er overraskende, hvor meget lysere Jorden er end Månen,” siger Adam Szabo, DSCOVR projektforsker ved NASAs Goddard Space Flight Center i Greenbelt, Maryland. “Vores planet er et virkelig strålende objekt i et mørkt rum i forhold til Månens overflade.”

Fra næste måned vil NASA dagligt offentligøre billeder fra satellitten. Læs mere om DSCOVRSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *