Forskere tester ny lovende kur mod søsyge

Er du en af de mange, som bliver dårlig i høj bølgegang eller på snoede veje? Så er der måske godt nyt. En gruppe forskere ved Imperial College London har fundet en ny effektiv behandling af søsyge.

Forskellige signaler forvirrer hjernen

De fleste kan blive lidt utilpasse på et gyngende skib eller i en rutsjebane, men omkring 3 ud af 10 bliver decideret søsyge med svimmelhed, koldsved og opkastning. Man forstår endnu ikke fuldt ud hvorfor, men det menes, at en uoverensstemmelse mellem sanseindtryk fra øjne og balanceorganet i det indre øre spiller en afgørende rolle.

Der findes forskellige behandlingsmuligheder i form af medicin, akupunktur og så videre, men forskerne ved Imperial College har opfundet en ny anordning, der måske kan alt dette overflødigt.

Elektricitet mod søsyge

Forskernes forsøg har vist, at man ved at tilføre hovedbunden en svag elektrisk strøm kan dæmpe aktiviteten i det område af hjernen, som modtager bevægelsessignaler. Derved dæmpes de forvirrende sansesignaler, som ifølge forskerne forårsager transportsygen.

– Vi er virkelig begejstrede for potentialet i denne nye behandling til effektivt at forebygge køresyge uden synlige bivirkninger. De fordele, som vi så, er meget tæt på de virkninger, vi ser med den bedste køresygemedicin der findes, siger Professor Michael Gresty fra Imperial College.

Ifølge forskerne kan deres opfindelse være tilgængelig for den almindelige forbruger i form af et apparat eller eventuelt som tilbehør til en mobil i løbet af 5 til 10 år.

Kilde: Neurology.
Topfoto: Imperial College London


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *