Akvariefisk er gode for helbredet

Tid brugt foran et akvarium kan være gavnligt for dit helbred. Det viser en ny undersøgelse, som for første gang har målt menneskets fysiske og mentale reaktion på at betragte akvariefisk.

Godt for helbred og humør

I undersøgelsen målte forskere fra National Marine Aquarium, Plymouth University og University of Exeter folks fysiske og mentale respons på akvarier med forskellige antal fisk.

barn betragter akvarium
Foto: Donnie Ray Jones, Creative Commons.

Undersøgelsen viste, at personerne ved at betragte fiskene i et akvarium oplevede et markant fald i blodtryk og puls, samt at et højt antal fisk bedst kunne fastholde folks opmærksomhed og forbedre deres humør.

Et godt værktøj i venteværelset

Man har tidligere vist, at ophold i naturen har en beroligende effekt på mennesker. Men der er ikke lavet ret meget forskning på, om denne effekt også gør sig gældende for naturen under vandoverfladen.

“Akvarier bruges ofte i et forsøg på at berolige patienter i venteværelset hos lægen eller tandlægen. Denne undersøgelse har for første gang givet robuste beviser for at doser af eksponering for undervandsliv faktisk kan have en positiv effekt på folks velbefindende,” siger Deborah Cracknell, PhD Student og chefforsker ved National Marine Aquarium, som udførte undersøgelsen.

Herunder kan du se Deborah Cracknell fortælle mere om undersøgelsen.

Kilde: Environment & Behavior.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *