9 ud af 10 kan pendle til arbejde i elbil

En ny analyse fra Danmarks Statistik viser, at 95 procent af de danske pendlere kan dække deres daglige pendlingsbehov med en af dagens elbiler. 

Tal fra 2016 viser således ifølge Danmarks Statistik, at 91 procent af de danske pendlere – lønmodtagere og selvstændige – havde mindre end 100 kilometer på arbejde og hjem igen. Da alle elbiler på markedet i dag har en teoretisk rækkevidde på mere end 160 kilometer, vil langt de fleste pendlere altså kunne komme frem og tilbage uden en opladning.

Ved at sammenligne rækkevidderne for konkrete bilmodeller – både plugin-hybrid og elbiler –  med pendlingsbehovet, når Danmarks Statistik frem til at 63 procent af pendlerne kan komme til og fra arbejde uden brug af fossilt brændstof i en plugin-hybridbil (lille batteri med kort rækkevidde) og omkring 95 procent i en elbil (større batteri).

Kilde: Danmarks Statistik.

Der er geografiske forskelle i pendlingsafstandene, men selv kommunerne, hvor folk kører længst (de ydre kommuner på Sjælland og på Møn) for at komme til og fra arbejde, har 85 procent mindre end 100 kilometer til og fra arbejde. Det er desuden kun 9 procent af alle landets pendlere, der bor i disse kommuner.

Får du alligevel brug at lade din elbil op i løbet af dagen, kan du glæde dig over, at netværket af ladestik til elbiler rundt om i landet bliver stadig mere fintmasket. Dansk Energi kunne således allerede sidste år fortælle, at der nu er flere ladestik end tankstationer langs de danske gader og veje.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *