10 gange flere galakser i universet end hidtil antaget

En ny optælling ved hjælp af Hubble-teleskopet overrasker astronomer: Det synlige univers indeholder mindst 10 gange flere galakser end man hidtil har troet.

90 procent kan ikke ses

Det var også ved hjælp af Hubble, som blev opsendt og sat i kredsløb i 1990, at astronomerne tidligere estimerede at det synlige univers rummede omkring 100 milliarder galakser. Den nye optælling, hvor der også blev brugt andre teleskoper og ikke mindst matematiske modeller, viser dog, at dette estimat sandsynlig er sat mindst 10 gange for lavt.

Hubble teleskopet
Hubble teleskopet

Det internationale hold af astronomer ledet af Christopher Conselice fra University of Nottingham kombinerede billeder fra teleskoper med nye matematiske modeller. Modellerne gjorde det muligt at udlede eksistensen af galakser, som lyser så svagt, at de nuværende teleskoper ikke kan registrere dem.

Den overraskende konklusionen var, at omkring 90 procent af galakserne i det synlige univers lyser for svagt eller er for langt væk til at blive set med nutidens tekonologi.

“Det er svært at fatte, at over 90% af galakser i universet endnu ikke er undersøgt. Hvem ved, hvilke interessante egenskaber, vi vil finde, når vi observerer disse galakser med den næste generation af teleskoper,” siger Christopher Conselice om de nye resultater.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *